Tarasso AB

Om Läckö Slott

Läckö Slott är vackert beläget på en udde i Ekens skärgård, nära Vänerns geografiska mittpunkt. Det sagolika De la Gardieslottet har en medeltida historia och en utgör ett monument som berättar om att Sverige en gång var en europeisk stormakt. Slottet utgör ett statligt byggnadsminne och förvaltas av Statens fastighetsverk. Stiftelsen Läckö Slott bedriver en omfattande kultur-turistisk verksamhet som innehåller bland annat visningsverksamhet av slottet, kvalitetsutställningar, egen Slottsträdgård, årlig egenproducerad operaproduktion, konsertevenemang, naturum Vänerskärgården -Victoriahuset, med restaurang, slottsbutik och camping/gästhamn.

Genom att skapa unika natur- och kulturupplevelser attraheras besökare från såväl hela Sverige som övriga delar av Europa till platsen. Läckö Slott ska vara en naturlig mötesplats och ett självklart besöksmål för dem som besöker Västra Götalandsregionen såväl inom kultur- som natur och friluftsliv och där Läckö Slotts verksamhet aktivt skapar möjligheter för lärande, intresse och engagemang för vårt natur- och kulturlandskap. 


Om uppdraget

Då vår nuvarande direktör, efter två decennier på posten aviserat att det under våren 2021 är dags att växla in en ny VD, söker Stiftelsen Läckö Slott härmed en ny Verkställande Direktör.

Som VD för Läckö Slotts stiftelse ansvarar du för stiftelsens löpande förvaltning på ett av landets mest omtyckta besöksmål. Vi välkomnar årligen ca 300 000 besökare till området, omsätter ca 30 miljoner kronor och på lönelistan finns ca 150 medarbetare inom många olika professioner, varav den absoluta majoriteten utgörs av säsongs/visstidsanställda.

Vi söker dig som har ett stort intresse och tidigare dokumenterad erfarenhet från kultur-/upplevelse- och destinationsutveckling. Du bedriver ett strukturerat och målinriktat arbete i ett nära och utvecklat samarbete med stiftelsens styrelse samt med samarbetspartners, myndigheter, kommuner, lärosäten, bidragsgivare och andra aktörer som är en del av vår verksamhet och har betydelse för Läckö slotts fortsatta framtid och utveckling. Uppdraget innefattar såväl ett helhetsansvar för verksamheten och dess drift som att vara vår kommunikativa ambassadör, företrädare och vårt ansikte utåt. Uppdraget förutsätter både erfarenhet och kunskap om att leda och verka utifrån lagar och förordningar men också en stor dos av en entreprenöriell ådra där du framgångsrikt leder och förverkligar utifrån de behov, processer och den vision vi har beslutat att arbeta utifrån.

För att möta framtida utmaningar förväntas du att kunna identifiera möjligheter till utveckling men också anpassningar för en långsiktig hållbar tillväxt. För oss betyder det att du ser det vi ännu inte har sett och att du tillsammans med din organisation och styrelse tar ut riktningen för Läckö Slotts fortsatta framtid och verksamhet. 


Vem söker vi?

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du är modig, inspirerar till nytänkande och utveckling samt ger medarbetarna rätt förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål. Ditt sätt att möta människor med värme och energi ger entusiasm och arbetsglädje hos dina medarbetare. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med såväl medarbetare som intressenter, både internt och externt. Rätt person för uppdraget trivs i en verksamhet med ett konstant pågående förändrings- och förbättringsarbete, där fokus ligger på mål, resultat och kvalitet. Med hög kapacitet planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete effektivt. Dessutom strävar du efter lönsamhet och ett arbetsklimat som karaktäriseras av öppenhet och god kommunikation.


För att lyckas i rollen som VD hos oss ser vi att du har

 • flera års erfarenhet av kvalificerat ledarskap och att med framgång kunna leda genom andra chefer.
 • dokumenterad erfarenhet av att driva affärsverksamhet med gott resultatansvar av minst motsvarande storlek och företrädesvis inom kultur, besöks- eller turistnäring.
 • erfarenhet av arbete inom marknadsföring och verksamhetsutveckling.
 • vana av mediakontakt och att vara en kommunikativ och tydlig företrädare för organisationen både internt och externt.

Har du dessutom kunskap inom avtalsjuridik är detta meriterande.

 

Som ledare och person

 • besitter du lyhördhet, vision och vilja.
 • ser du värdet av delaktighet, samverkan och gemensamma målbilder.
 • är du flexibel och kan med lätthet röra dig mellan stora och små frågor när verksamheten så kräver.
 • är du kommunikativ och utåtriktad samt uttrycker dig väl i tal och skrift.
 • har du förmågan att prioritera och realisera för att nå resultat.
 • har du ett stort och levande nätverk inom våra verksamhetsområden och de arenor som stiftelsen verkar inom.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår. Välkommen med din ansökan senast 2020-09-14.


Ansök

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 0730–26 38 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

 

 

Tillträde Våren 2021
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Ylva Dahl, 0730-263834
Sista ansökningsdag 2020-09-14

返回职位空缺页面