Tarasso AB

Tanums kommun söker kommundirektör

Tanums kommun ligger i norra Bohuslän och har cirka 13 000 invånare. Vår kommun är placerad längs Skageraks kust och kännetecknas av vacker natur, en vidsträckt skärgård och en levande landsbygd. Med förankring i vår mångtusenåriga historia tar vi klivet mot framtidens utmaningar. För att ge våra medborgare en god välfärd gör vi satsningar på skola, omsorg, närings- och föreningsliv. Vi växer genom att stärka vår identitet som en hållbar kommun full av småskalig entreprenörsanda och livslångt lärande. Här erbjuds möjligheter att bo, verka och vistas året runt i hela kommunen. Tanum investerar för framtiden som en trygg, hållbar, effektiv och ansvarstagande kommun med service i världsklass. Detta ger oss livskvalitet i vardagen.

Uppdraget

Kommundirektören är kommunens ledande tjänsteperson med ansvar för att omsätta politiska visioner till praktisk handling och säkerställa att kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges beslut verkställs effektivt. Kommundirektören ansvarar särskilt för strategiskt arbete i förverkligandet av kommunens vision och övergripande mål inom tre områden: service, näringsliv och bostäder med utgångspunkt i budget och styrdokument. Kommundirektören ansvarar vidare för att kommunstyrelsen får underlag för att kunna utöva sin uppsiktsplikt. Kommundirektören arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen.

Kommundirektören skapar förutsättningar för tillit och god dialog internt mellan politik, chefer, medarbetare och fackliga organisationer såväl externt med kommuninvånare, näringsliv och andra aktörer. 

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att verka för ekonomiskt ansvarstagande och effektivt resursutnyttjande samt bevaka omvärldsfrågor och leda utvecklingsprocesser.

Till din hjälp har du kommunledningskontoret med ansvar för bland annat kommunutveckling, ekonomisk förvaltning, personalpolitik, ledning- och samordning och näringslivsfrågor. Som kommundirektör är du också chef för samtliga förvaltningschefer och arbetar för samverkan och samordning inom hela organisationen.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, samt någon form av ledarskapsutbildning
  • Chefs- och ledarerfarenhet
  • Bör ha erfarenhet från politisk styrd organisation samt erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av ekonomi, verksamhets- och personalledning med arbetsmiljöansvar på strategisk nivå i en organisation med krav på samverkan, samarbete och balans mellan ekonomiska, medarbetar och verksamhetsperspektiv
  • God kunskap om den kommunala verksamhetens regelsystem, relevanta lagar och organisationsstruktur
  • God kunskap om samhällsfrågor relaterade till kommunal verksamhet, bolag och näringsliv
  • Mycket god svenska i tal och i skrift

Vi förväntar oss att du har ett moget och omdömesgillt ledarskap som bygger tillit och delaktighet internt och externt. Du besitter en strategisk förmåga i kombination med en helhetssyn ur ett kommunövergripande perspektiv samt en förmåga att bidra till de kommungemensamma processerna. Dessutom är du lösningsorienterad, strukturerad och resultatorienterad. Din goda förmåga att kommunicera, i både tal och skrift, gör det möjligt att förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt. Du har också lätt för att knyta nya kontakter och skapa nätverk.

Så här ansöker du

Vi ser fram emot din ansökan innan 2024-06-09. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Tanums kommun med Tarasso. För att inleda en första konfidentiell diskussion och för mer information om tjänsten, välkommen att kontakta Anders Bolin, telefon: 0732508805 och e-post: anders.bolin@tarasso.se

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver ett svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning.

Fackliga företrädare nås genom Tanums kommuns kundcenter 0525-18 000

Välkommen till Tanums kommun - den vidsträckta kommunen vid havet! Tanums kommun är till ytan Bohusläns största kommun med små kända kustsamhällen som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Tanum ligger strategiskt ca 1,5 h bilväg från Göteborg och Oslo. Tanums kommun är kommunens största arbetsgivare med fler än 1300 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans ger vi god service och skapar bra dagar för Tanumsborna. Hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi är livskvalitet.
Läs mer om hur det är att bo och verka i Tanum Tanum Kommun - Att bo i Tanum | nykommun.se

Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, personalstödsprogram, kompetensutveckling och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.
.Här kan du läsa mer om våra förmåner och möjligheter i Tanums kommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/14
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb