.

Bygglovchef/kommunarkitekt - Mölndals stad

Om oss
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i.
Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Om rollen
Mölndal vill växa och staden har flera spännande utvecklings- och stadsbyggnadsprojekt. Vi har en tydlig målsättning att genom en effektiv samhällsbyggnadsprocess, skapa en attraktiv miljö för boende och näringsliv, där du som bygglovchef tillika kommunarkitekt har en avgörande roll. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina cirka 13 medarbetare utveckla verksamheten för att leverera god service till våra medborgare och samarbetspartners. Du är direkt underställd förvaltningschefen där du ingår i stadsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp. Du har personal- och budgetansvar för bygglovenheten som även innefattar stadens bostadsanpassning.

I uppdraget som kommunarkitekt har du en strategisk roll, där du samordnar och förenar kommunens övergripande kompetens i frågor om offentliga miljöer och bebyggelse ur ett gestaltningsperspektiv. Rollen är utåtriktad och du företräder enheten, i tidiga skeden i planprocessen, nätverk, informationer med mera. Du är föredragande i byggnadsnämnden som är den nämnd enheten lyder under.

Det pågår en digitalisering av hela samhällsbyggnadsprocessen där bygglov är en viktig del. Genom digitalisering vill vi förbättra handläggningstider och stöd till sakägare vid ärendehandläggningen. Målet är att utveckla och bygga en bygglovenhet med syfte att nå hög kvalitet, god effektivitet och att skapa goda förutsättningar för tillväxt, för vårt näringsliv och våra medborgare. Vi verkar utifrån ett samarbete med förtroende och engagemang, för att tillsammans fortsätta vara en av de mest uppskattade bygglovenheterna i Sverige.

Tjänsten innebär att vara chef för en myndighet. Ett framgångsrikt samhällsbygge är beroende av ett bra och förtroendefullt samarbete med alla aktörer. Vi kommer att fästa stor vikt vid din sociala kompetens, förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbetsförmåga.


Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som bygglovchef tillika kommunarkitekt krävs att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom enhetens ansvarsområden.  Du har förmågan att identifiera, planera och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet och av att framgångsrikt ha lett och samordnat arbetet med tillhörande budget-, verksamhets- och personalansvar. Vi tror att du har ett stort intresse för såväl gestaltningsfrågor som det goda samhällsbyggandet i stort. Du behöver ha erfarenhet och intresse av digitaliseringsfrågor för att bidra till utveckling av bland annat arbetssätt. För uppdraget har du en relevant akademisk utbildning, gärna arkitekt eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av bygglovfrågor.

Som ledare är du lyhörd och samtidigt tydlig. Du kan sätta kursen och vara drivande i de frågor som för verksamheten framåt.  Ditt ledarskap präglas av engagemang, nyfikenhet och viljan att nå mål och resultat för verksamheten och enheten. Ditt intresse för medarbetarnas och gruppens gemensamma utveckling märks i ditt erfarna sätt att leda och att du bidrar till att andra växer och når nya insikter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Är du intresserad av ett utvecklande uppdrag där du gör skillnad varje dag, året runt för våra invånare i Mölndals stad - då är du varmt välkommen att söka rollen som bygglovchef tillika kommunarkitekt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-26.


Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult  Ylva Dahl 0730-26 38 34.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Tillträde Våren 2021
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Ylva Dahl, 0730-263834
Sista ansökningsdag 2020-10-26

Zurück zu Stellenangeboten