Marenor Seafood

Vi söker en Kvalitets- och Miljösamordnare till Marenors fabrik i Kungshamn och söker dig som är nyfiken och ser möjligheter före hinder och trivs med att bygga och utveckla verksamhet. Du kommer få en viktig roll där du ska leda, stödja och utveckla kvalitets, och hållbarhetsarbetet i Kungshamn.
Läs mer om tjänsten  nedan:

Marenor är en ledande sjömatsproducent på den nordiska marknaden och ingår i den norska sjömatskoncernen Insula. Vi är modiga, nära och engagerade i allt vi gör. Det genomsyrar allt från det miljövänliga fisket, de smakrika produkterna, vårt samhällsansvar och till relationer med våra anställa, kunder och leverantörer. Vi levererar våra smakrika produkter i Norden, övriga Europa och vidare ut i världen. Vårt namn Marenor ger en fingervisning om vår verksamhet; "mare" är det latinska ordet för hav och "nor" signalerar vårt nordiska ursprung. Marenor har sin verksamhet på den svenska västkusten, med fabriker i Kungshamn och Lysekil samt kontor i Göteborg och Stockholm.

Om tjänsten
Som Kvalitets- och Miljösamordnare på fabriken i Kungshamn blir du en del av avdelningen Kvalitet och Hållbarhet som har i uppdrag att leda, stödja och utveckla kvalitets, miljö- och hållbarhetsarbetet på Marenor.

Avdelningen Kvalitet och Hållbarhet består av fem medarbetare som har i uppdrag att skapa förutsättningar för att våra chefer och medarbetare ska kunna ta ansvar för att Marenors produkter överensstämmer med kunders avtalade förväntningar på kvalitet. Vidare ansvarar avdelningen för att lag- och myndighetskrav efterlevs inom kvalitet, miljö och hållbarhet.

I rollen som Kvalitets- och Miljösamordnare kommer du att vara operativt ansvarig på plats i anläggningen i Kungshamn. Du samordnare och stödjer arbetet med att upprätthålla och utveckla anläggningens kvalitets- och miljöarbete.

I arbetet ingår även att utfärda och uppdatera anläggningens rutiner och instruktioner som säkrar att produkter som produceras vid anläggningen överensstämmer med kunders avtalade förväntningar på kvalitet, samt att gällande lag- och myndighetskrav efterlevs.

Du ska även vara ett kunskapsstöd till övriga funktioner i frågor som rör kvalitet och miljö. Du säkerställer att dokumentation gällande kvalitet och miljö sker strukturerat och enligt verksamhetssystemets rutiner.

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet av livsmedelsbranschen
 • Relevant högskoleutbildning

Kunskap och dokumenterad erfarenhet av

 • Laborativ utrustning och provtagning av kemiska och mikrobiologiska parametrar
 • Certifieringar (IFS Food, MSC, ASC, KRAV, ekologiskt, ISO14001)
 • Utföra och planera Internrevisioner
 • Förmåga initiera, driva och leda förändringsarbete
 • Livsmedelsäkerhetsgrupp/ HACCP-grupps arbete
 • lagstiftning med inriktning livsmedel och miljö.
 • Kontakt med myndigheter inom miljö och livsmedelssäkerhet.
 • Att driva utredning av interna avvikelser och initiera åtgärder
 • Att utfärda avvikelserapporter på förekommande incidenter
 • Att påtala och analysera kvalitetsrisker
 • Svenska och engelska båda i tal och skrift
 • System och de mest förekommande kvalitetsverktygen
 • MS Office

Meriterande

 • Erfarenhet av fiskeindustrin med specifik kunskap om konservindustri
 • Erfarenhet av Sharepoint, Optiva och AM eller liknande system
 • Erfarenhet från BRC

Personliga egenskaper, förmågor och kapacitet
Vi söker en person som är trygg och stabil. Du kan motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt skapa engagemang och delaktighet. Du har en god kommunikativ förmåga och lyhördhet såväl i enskilda samtal som i gruppsituationer. Gott omdöme, förmåga att skapa relationer och att samarbeta värdesätts högt. Förmågan att lyfta blicken och se helhet och samband är värdefullt. Du ska ha en genuin förståelse och intresse för kvalitet och miljöarbete. Du drivs av att utveckla företaget framåt mot hållbara mål.

Som person är du nyfiken och ser möjligheter före hinder och trivs med att bygga och utveckla verksamhet. Du värdesätter och arbetar utifrån våra gemensamma värderingar - Visa respekt! Ta ansvar! Var nyfiken!

Här kommer du ingå i en koncern med korta beslutsvägar och vi tror på alla människors lika värde och är övertygade om att vi är starkare tillsammans.

Övrigt
Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation och goda utvecklingsmöjligheter. Vi har bra förmåner och trevligt arbetsklimat. Vi är ett härligt team av kollegor med stor passion för sjömat och kunden i centrum. 

Kontakt
Välkommen med din ansökan redan idag då vi löpande arbetar med urval och intervjuer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsult Annchen Kull på telefon 0723 39 70 34

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Annchen Kull, 0723397034
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb