Älmhults kommun

Vi söker en utvecklande och engagerad HR-chef till Älmhults kommun

Om arbetsplatsen
Älmhults kommun finns i södra Småland med närhet till goda kommunikationer och natursköna områden. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Vi är cirka 1800 stolta och engagerade medarbetare som bidrar med service av hög kvalitet till Älmhults invånare varje dag. Vår arbetsmiljö präglas av samarbete, mod och delaktighet. Tillsammans gör vi skillnad!

Välkommen till oss
Det händer mycket hos oss - inte minst med bakgrund av ökade krav på service och förbättrad tillgänglighet, ny lagstiftning samt förväntningar att möta invånarnas behov.

Vi står också i startgroparna att ta nästa steg i vår utvecklingsresa vilket innebär att fokusera än mer på kultur samt ledar- och medarbetarskap. Därför söker vi dig som i samarbete med verksamheterna kan förflytta vår HR-funktion för att möta morgondagens välfärd på nästa nivå. Du tar gärna initiativ och har idéer kring hur vi kan vidareutveckla vår verksamhet.

Vi erbjuder
Ett spännande uppdrag för dig som tycker om att leda i förändring. Som chef på Älmhults kommun erbjuds du chefsintroduktion samt utbildningsinsatser och seminarium inom aktuella verksamhets- och personalfrågor. Det finns även möjlighet att genom olika nätverk utbyta erfarenheter och kunskap samt bygga värdefulla relationer.

Din roll
Som HR-chef tillika avdelningschef hos oss har du det huvudsakliga ansvaret för att leda och vidareutveckla det strategiska arbetet inom HR-området. Du är en viktig del i arbetet med att främja bilden av vår kommun som en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö där medarbetarna trivs och utvecklas.

Du ingår i kommunledningsgruppen och rapporterar till kommunchefen. Du har budget- och personalansvar för 10 medarbetare och leder avdelningen för HR och löneservice. Avdelningen ger stöd, rådgivning och service till förvaltningarnas chefer och medarbetargrupper. HR driver frågor inom bland annat arbetsrätt, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, kultur, ledarskap, lön, förändringsledning och organisationsutveckling. I ditt uppdrag ingår att på ett modernt sätt leda och utveckla förvaltningens arbete med att säkra kompetensförsörjning, minska sjukfrånvaro, facklig samverkan samt att stärka kommunens arbetsgivarvarumärke som en attraktiv arbetsgivare.

Din kompetens och erfarenhet
Du har ett närvarande och engagerat ledarskap med förmåga att utveckla framgångsrika team. Du har integritet, mod att ta ansvar och fatta beslut, prioriterar utifrån vad en situation kräver och ser till hela verksamhetens bästa. Du har erfarenhet av och därmed god förståelse för det kommunala uppdraget och den politiska processen.

Vi söker dig som har;

  • flerårig chefserfarenhet med budget-, arbetsmiljö- och personalansvar
  • flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och förståelse för löneprocessen
  • relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
  • erfarenhet av förändringsledning
  • goda kunskaper inom arbetsrätt

I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, motivation för tjänsten samt följande personliga förmågor:

Som chef hos oss är du inte bara en förebild internt, utan en ledare och företrädare för Älmhults kommun i externa sammanhang. Rollen är delvis en stödfunktion med eget operativt ansvar men kräver en strategisk förmåga. Du ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är utvecklingsinriktad, främjar nytänkande och har vilja att driva digital utveckling. Vi behöver din förändringsledning i omställningen till att arbeta mer modernt och omvärldsdrivet.

Rollen innehåller många kontaktytor och kräver att du har lätt att skapa nya relationer och trivs med att samarbeta för att nå resultat. Du är en lagspelare som har förmåga att skapa samsyn, se lösningar och arbeta mot gemensamma mål och strategier. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är också tydlig i din kommunikation, där du säkerställer och följer upp att ditt budskap når fram. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en ny utmaning? Varmt välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: 
http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare anställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Övrigt: Vi tillämpar möjligheten till flexibelt arbetssätt

Sista ansökningsdag: 2024-05-12

Vi tillämpar löpande urval och ser därför att du skickar din ansökan så snart du kan. Datum för intervjuer är bokade till den 23 maj.

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Annchen Kull, telefon 0723-39 70 34 eller annchen@tarasso.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Älmhult
Län Kronobergs län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb