Lidköpings Kommun

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har närmare 40 000 invånare. Staden fick sina första stadsprivilegier på 1400-talet vilket märks i vår stadsmiljö där gammal bebyggelse finns bevarad.

Vi samverkar med våra närliggande kommuner Skara, Götene, Vara, Grästorp och Essunga och vår geografiska närhet till både Skövde och Trollhättan gör oss till en viktig aktör och part även i ett större perspektiv. Lidköpings kommun är en attraktiv plats att arbeta, leva och bo i och där våra ca 4500 anställda dagligen skapar förutsättningar och möjligheter för en god livskvalitet för våra medborgare.


Om uppdraget

Vi söker dig som vill utveckla och leda en ny HR-organisation där ni tillsammans erbjuder ett centralt HR-stöd till hela kommunens organisation. HR-avdelningen ansvarar för det strategiska utvecklingsarbetet i kommunen och har i uppdrag att styra, samordna och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Uppdraget innefattar ett helhetsansvar för HR-avdelningen och personalansvar för en medarbetargrupp på 10 medarbetare samt en löneenhet. Löneenheten servar flera kommuner i Skaraborg och leds av lönechef med en medarbetargrupp på 10 lönehandläggare.

Som HR-chef rapporterar du till kommundirektör och du ingår i kommundirektörens ledning. HR-chefen säkerställer att arbetet sker i enlighet med lagar och förordningar samt leds och efterföljs utifrån de beslut, processer och vision som politik och verksamhet har beslutat att arbeta utifrån. HR-chefen leder även den centrala samverkansgruppen i en tillitsfull samverkan tillsammans med de fackliga organisationerna.

För att möta framtida utmaningar förväntas du både kunna identifiera förändrings- och effektiviseringsprocesser som verksamheten kan behöva göra samt ha förmågan att kommunicera, stödja och genomföra förändringarna tillsammans med medarbetare och förvaltningar. I din roll som HR-chef är du med och driver kommunens ledarskapsfrågor.  Andra viktiga utvecklingsområden kommer vara att arbeta vidare med både arbetsgivarvarumärke, värdegrund och organisationskultur.

Är du rätt person för oss erbjuder vi ett stimulerande och utvecklande uppdrag i en kommun med stor tillväxt och framtidstro!

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som HR-chef har du:

 • relevant högskoleutbildning
 • flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
 • erfarenhet av att leda organisationsförändring
 • erfarenhet av mediekontakt och att föra organisationens talan i såväl externa som interna sammanhang.

 Som ledare och person

 • är du analytisk, och nytänkande och har erfarenhet av att arbeta processorienterat
 • är du lyhörd, kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift
 • ser du värdet av delaktighet, samverkan och gemensamma målbilder
 • är du tydlig och lösningsfokuserad
 • leder du utifrån förändringsledning och med en hög tillit till din verksamhet och dina medarbetare
 • har du en hög integritet

Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-15.

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 0730–26 38 34 eller Annchen Kull 0730-39 70 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Antal lediga befattningar 1
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Annchen Kull, 0730397034
Publicerat 2020-05-18
Sista ansökningsdag 2020-06-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin