Tarasso AB

Om Ulricehamns kommun

Ulricehamn, som ligger 3,5 mil öster om Borås och 5 mil väster om Jönköping, är en kommun med ca 25 000 invånare. Med ett attraktivt läge och växande kommuninvånarantal, är kommunen i stark utveckling och samtidigt har centralorten bevarat stadens mysiga stadskärna. Ulricehamn är bl.a. känt för sina världscuptävlingar i skidor och som inspelningsort för några av Colin Nutleys film- och tv-produktioner.

Ulricehamns kommun har cirka 2200 medarbetare. Vi jobbar inom områden som vård, skola, miljö, kultur och stadsplanering med mera. Hos oss finns över 200 olika yrkeskategorier representerade.


Då vår nuvarande kommunchef går vidare till nytt uppdrag söker vi dig med rätt kompetens och erfarenhet och som med positiva drivkrafter och värderingar vill fortsätta utveckla Ulricehamns kommun.

På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära symbios med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som kommunchef.

 

Arbetsuppgifter

Ulricehamns kommun är organiserad som en förvaltning under kommunstyrelsen. Den kommunala förvaltningsorganisationen leds av kommunchefen. Kommunchefen arbetar på kommunstyrelsens uppdrag med att samordna och leda kommunens verksamheter i förverkligandet av kommunens vision och de övergripande målen. Som kommunchef är du också VD för kommunens moderbolag Ulricehamns stadshus AB. Kommunens omsättning är ca 1,6 miljarder kronor. Som kommunchef leder du kommunchefens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommunstyrelsen och dess ordförande.

Ulricehamns kommun har en stabil och välfungerande förvaltningsorganisation och ett gott samarbete mellan politiker och tjänstepersoner. Viktigare aktuella frågor är den så kallade heltidsresan, digitalisering, stora investeringar i lokaler och infrastruktur samt att bädda för att långsiktigt kompetensförsörja organisationen med kompetenta medarbetare.

 

Formell kompetens

 • Relevant akademisk examen
 • Kompetens inom styrning, ledning, organisation och ledarskap är meriterande
 • Ekonomisk och juridisk kompetens är meriterande

Erfarenheter

 • Bred och djup erfarenhet från kommunal eller annan offentlig verksamhet.
 • Väldokumenterad och gedigen ledarerfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande.
 • Goda erfarenheter och resultat från att leda genom andra

Personliga egenskaper

 • Trygg och modig som person och i ledarrollen med förmåga att fatta nödvändiga om än inte alltid välkomna beslut
 • Ledarstil som präglas av tillit och närvaro snarare än kontroll och övervakning
 • Hög grad av självkännedom samt personlig integritet, men samtidigt utrustad med humor och självdistans
 • Entusiasmerande och engagerande med en väl utvecklad förmåga att sprida arbetsglädje och energi samt förena och utgöra den samlade kraften i såväl medgång som motgång

Värderingar och drivkrafter

 • Utvecklingsdriven, resultat- och kvalitetsorienterad där innovationsförmåga, analytisk kapacitet och ändamålsenliga strategier är viktiga verktyg
 • Ser värdet i och drivs av att nå resultat i samverkan, där helheten är större än summan av delarna.
 • Ser kommunikation som ett självklart sätt att skapa delaktighet, engagemang och stolthet, såväl internt som externt.
 • Relationsskapande, såväl internt som externt så att verksamheternas attraktivitet ökar och kommunens samt koncernens varumärke stärks

 

Vill du vara en del av oss?  
Välkommen med din ansökan senast 30 november 2020.

 

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar Ulricehamns kommun med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Håkan Olsson 0705–817918 eller Ylva Dahl 0730–263834 . Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

 

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Ulricehamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Håkan Olsson, 0705-817918
 • Ylva Dahl, 0730-263834
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tillbaka till lediga jobb