Tarasso AB

Avdelningsföreståndare till akut- och utredningsavdelning Vedema, Statens Institutionsstyrelse i Hässleholm


Om arbetsplatsen

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb.

SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.


Arbetsuppgifter

Som avdelningsföreståndare är det din uppgift att driva, utveckla, organisera och följa upp arbetet på avdelningen. Du ansvarar för ungdomarnas vård och behandling under deras vistelse och ser till att behandlingsplaner upprättas och efterföljs. Du är också ansvarig för att dokumentationen uppfyller myndighetens riktlinjer och krav.
Eftersom avdelningen är ny har du också fokus på medarbetarna, att sätta rutiner och strategier samt utveckla en stabil och fungerande arbetsgrupp.
Som avdelningsföreståndare är du direkt underställd institutionschefen och har ett delegerat ansvar personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och ska förutom avdelningsansvar verka för institutionens utveckling. Du ingår också i institutionens chefberedskap enligt rullande schema.
Du är chef för 15 behandlingsassistenter, en biträdande avdelningsföreståndare samt timanställd personal.


Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och påvisat gott ledarskap. För tjänsten krävs att du har har minst en treårig akademisk utbildning inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap. Till exempel socionom eller beteendevetare. Du ska ha chefs- och arbetsledarerfarenhet inom socialt arbete samt ha kunskaper om gällande lagstiftning, särskilt LVU och särskilda befogenheter.

B körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person och ledare är du trygg och tydlig i din roll. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang, beslutsamhet och uthållighet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig.
Du behöver också ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa aktörer.
Då vi under våren kommer att rekrytera behandlingsassistenter till avdelningarna förutsätter vi att du kan vara med och rekrytera din egen arbetsgrupp och därför kan frigöra dig den tid som krävs.

Allt arbete utgår från våra värdeord Respekt, Omtanke, Tydlighet

Anställningens omfattning

Tillträde: 2021-07-19

Arbetstid: Dagtid

Sista ansökningsdag: 2021-01-04

Referensnummer: 2.9.1-6345-2020

ANSÖK HÄR

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar Statens Institutionsstyrelse med Tarasso AB och rekryteringskonsulterna Håkan Olsson och Ylva Dahl.

Håkan Olsson, 070-581 79 18
Ylva Dahl, 073-026 38 34


Vad erbjuder SiS dig?

Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Välkommen med din ansökan senast den 4 januari 2021!

Tillträde 2021-07-19
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Kontakt
  • Ylva Dahl, 0730-263834
  • Håkan Olsson, 0705-817918
Sista ansökningsdag 2021-01-04

Retour aux postes vacants