Tarasso AB

Ystads kommun söker en utvecklande kommundirektör 

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna och söker nu en visionär kommundirektör som kan leda kommunen tryggt in i framtiden.

Ystad är en växande kommun som attraherar nya invånare, besökare och företagare. Det rika näringslivet som verkar både lokalt och globalt, skapar arbetstillfällen för många kommuninvånare. Här erbjuds även naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och en mångfald av fritidsaktiviteter.

En plats med fantastiska möjligheter och en del av Ystads utveckling är Hamnstaden som är Ystads största stadsbyggnadsprojekt i modern tid. Stadsdelen kommer att öppna upp Ystad mot havet och ge plats för nya bostäder företag, butiker, restauranger och strandpromenader. Läget är fantastiskt med nära avstånd till tågstationen, havet och stadskärnan. Stadsdelen kommer att stärka Ystad som regional kärna i sydöstra Skåne, där alla förutsättningar finns för att leva och verka klimatsmart. 

Om rollen 
Kommundirektören är Ystads kommuns ledande tjänsteperson, är ytterst ansvarig för kommunens förvaltningar och fungerar därtill som förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen.

Kommundirektören svarar för beredning och verkställighet av övergripande karaktär i samverkan med kommunstyrelsens presidium och andra förtroendevalda. Som kommundirektör har du det övergripande ansvaret för verksamheterna och att utveckla och leda kommunen till en välfungerande helhet som stödjer den politiska ledningens mål och visioner.

Ystads kommun har en stabil och välfungerande förvaltningsorganisation och ett gott samarbete mellan politiker och tjänstepersoner.

Ystads kommun är organiserad i fem förvaltningar: kommunledningsförvaltningen, social- och omsorgsförvaltningen, utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen samt sex bolag som ingår i kommunkoncernen.


Vi söker dig, den framtidstänkande ledaren
Då uppdraget spänner över hela det kommunala ansvarsområdet har du ett brett samhällsintresse tillsammans med en god förståelse för de ekonomiska utmaningar som Sveriges kommuner står inför.

Du behöver vara väl insatt i den komplexa och ekonomiska verkligheten vi lever i och ha kompetens för att realisera den kärnverksamhet vi behöver genomföra.

Uppdraget innebär att du är vår ambassadör och stadiga ledare, såväl internt som externt, och att du trivs i den utåtriktade, kommunikativa och sociala roll som kommundirektörsuppdraget innebär.

För att lyckas att balansera politiska mål, medborgarnas behov och effektiv förvaltningsdrift ser vi gärna att du har erfarenhet som kommundirektör alternativt biträdande kommundirektör.

Du har ett inspirerande och visionärt sätt att leda och är prestigelös i ditt ledarskap, med stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kunskap.  Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet.

Kompetens och erfarenhet 

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Bred och djup erfarenhet från politiskt styrd organisation
 • Du har en mycket god kunskap om ekonomiprocessen inom offentlig verksamhet
 • Väldokumenterad och framgångsrik ledarerfarenhet från större komplexa organisationer, där flera typer av verksamheter kan förekomma
 • God kännedom om relevanta lagar
   

Personliga egenskaper

 • Trygg och modig, som person och i ledarrollen, med förmåga att fatta nödvändiga beslut
 • Ledarstil som präglas av tillit och gemenskap och förmågan att få ihop gruppen som ett team
 • Strategisk och analytisk

Värderingar och drivkrafter

 • Ser värdet i och drivs av att nå resultat i samverkan, där helheten är större än summan av delarna
 • Ser kommunikation som ett självklart sätt att skapa delaktighet, engagemang och stolthet
 • Har förmågan att bygga en organisation och ett ledarskap som bygger på flexibilitet och som kan anpassa sig efter omvärldens förändringar

Om oss
I kuststaden Ystad arbetar 2 800 kommunanställda med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Att arbeta i Ystads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör, både av invånare och av arbetsgivare.

Varje anställd i Ystads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi

som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.  
www.ystad.se  

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso. 

Kontaktuppgifter och intresseanmälan 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta  Annchen Kull 0723 39 70 34 eller Anders Bolin 0732 50 88 05 om du önskar inleda en konfidentiell dialog om tjänsten eller vill ställa frågor.

Konfidentiell intresseanmälan gör du via länken nedan senast 28 januari 2024Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Ystad
Län Skåne län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2024-01-28

Tillbaka till lediga jobb