.

Om oss

Lerums kommun är en fantastisk plats att leva och bo i. Kommunen växer stadigt och de nu cirka 42 000 invånarna erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice, vacker natur, ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt anrika kulturvärden.

Inom kommunens verksamhet arbetar cirka 3000 medarbetare som tillsammans skapar välfärd för våra kommuninvånare. Tillsammans arbetar vi för att Lerums kommun ska vara en kommun i toppklass med ett starkt fokus på invånarna både nu och i framtiden. Det innebär att vi är flexibla, vågar prova, vågar förändra i en omvärld med snabba växlingar.

Kommunen har stor potential, med goda förutsättningar och höga ambitioner.


Nu söker vi vår nästa chef och ledare till Sektor Samhällsbyggnad!

Sektor Samhällsbyggnad består av fem verksamhetsområden; Samhällsplanering, Myndighetsutövning, Teknisk service, Verksamhetsservice samt Näringsliv och turism. Utöver detta finns även från 2019 Strategisk planering och den nya enheten Verksamhetsstöd representerad i sektorns ledningsgrupp. 

Sektor Samhällsbyggnad har som en av tre sektorer inom förvaltningen i uppdrag att ge förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring, utveckla näringslivet och besöksnäringen, utveckla och förvalta lokaler, vägar och grönområden samt producera god och näringsriktiga måltider till barn, elever och äldre.

 

Om rollen

Huvuduppdraget som sektorchef och del i förvaltningsledningen är att kombinera det kommunövergripande perspektivet och ansvaret samtidigt som du leder Sektor Samhällsbyggnad. Som chef för Sektor Samhällsbyggnad ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och du har det övergripande ansvaret för att sektorns verksamhet leds och utvecklas enligt kommunens visioner och mål.  

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kommundirektör och förtroendevalda, övriga sektorchefer samt chefer för stabsfunktionerna där du tillsammans med din sektorledning skapar bästa förutsättningar för vår samhällsplanering. Det innebär exempelvis att du säkerställer att fattade beslut både genomförs och följs upp, att detta görs i balans mellan resurser och uppdrag och att du styr och leder genom vårt gemensamma systematiska kvalitetsarbete.

I rollen som sektorchef Samhällsbyggnad ingår att företräda och marknadsföra kommunen i offentliga sammanhang. Samhällsplaneringen är central del i hela kommunens arbete, vilket ställer krav på ett övergripande samarbete och ett gemensamt helhetsfokus. Du bedriver såväl ett utåtriktat arbete där samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt, men också ett nära samarbete med politik, företagare och kommuninvånare med utgångspunkt i förtroende och engagemang.


Vem söker vi?

För att lyckas i rollen som sektorchef Samhällsbyggnad krävs att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom sektorns verksamhetsområde.

Du är trygg inom sektorsområdets olika lagrum och styrdokument, där du både kan vägleda och strategiskt ta ut riktningen för Lerums mål och visioner såväl i ett kortsiktigt som långsiktigt perspektiv.

Du har en relevant utbildning inom sektorns ansvarsområde.

Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp, att bereda strategiska verksamhetsfrågor samt dokumenterad god erfarenhet av att genomföra förändrings- och utvecklingsarbete.

För att möta framtida utmaningar förväntas du både att kunna identifiera förändrings- och effektiviseringsprocesser som politiken kan behöva fatta beslut om - men också ha förmågan att genomföra förändringarna tillsammans med organisation och medarbetare.

För uppdraget är det meriterande om du har verkat i offentlig sektor och att du har en god förståelse och erfarenhet av hur politiskt styrd organisation fungerar. Du behöver också ha erfarenhet av ett framgångsrikt budget-, verksamhet- och medarbetaransvar för en större organisation.

Som ledare är du trygg och modig och du är drivande i de frågor som för verksamheten framåt.  Du har en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har god erfarenhet av samverkan där du värdesätter det goda samarbetsklimatet med såväl fackliga företrädare, medarbetare och kollegor som den goda dialogen med våra kommuninvånare.

Du skapar förutsättningar för medarbetare att växa och utvecklas i sina roller där tillit, samarbete och dialog är viktiga ledord.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår. Vill du vara en del av oss?  
Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2020.

 

Ansök
I den här rekryteringen har Lerums kommun valt att samarbeta med Tarasso AB.
För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 0730–263834 eller Håkan Olsson 0705–817918. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Ylva Dahl, 0730263834
  • Håkan Olsson, 0705817918
Sista ansökningsdag 2020-11-22

Terug naar vacatures