Tarasso AB

Skulle du vilja leda och utveckla VA-avdelningen inom Skövde kommun och ansvara för processer, utbyggnad, drift?


Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.

Arbetsuppgifter

Som chef för vår VA-avdelning är du en del i sektorns ledningsgrupp. Arbetet kommer innebära att du driver organisatorisk och målinriktat förändringsarbete samt teknisk utveckling för VA-avdelningen i takt med branschutvecklingen, lagkrav och samhällsutveckling inom Skövde kommun.
Arbetet kommer inledningsvis kräva både ett strategiskt som operativt perspektiv på ditt ledarskap, men efterhand som du sätter organisationen kommer dina arbetsuppgifter att övergå till mer taktisk och strategisk art. Skövde stadsnät (Fiber) ingår även i VA organisationen.

I rollen kommer du att ansvara för en organisation som innehåller ca 25-30 medarbetare med ledningsfunktioner i form av enhetschefer och verksamhetsledare. Du har stöd från stödfunktioner inom såväl ekonomi som kommunikation och HR.

Ditt uppdrag kommer att innebära följande ansvarsområden:
-Ansvar för kommunens ledningsnät och anläggningar för dricks-, spill- och dagvatten samt fibernät
-Strategiska utvecklingsprojekt
-Systematisk förnyelseplanering
-Drift och underhåll
-Beredskapsplanering och civilförsvar
-Verksamhet som lyder under myndighetstillsyn; miljö, livsmedel, brand, digitala kommunikationer
-Medverkan i samhällsplanering och -utveckling
-Dialog med nämnd, kunder och kommuninvånare
-Taxefinansierad och särredovisad ekonomi
-Personalansvar.

Som avdelningschef driver du strukturerat förbättringsarbete inom både din avdelning och inom sektorn. Tjänsten innebär att du har nära samarbete med andra verksamheter inom Skövde kommun såväl som bolag som ingår i koncernen Skövde stadshus och kommunalförbund där Skövde kommun ingår. I tjänsten finns möjligheter till samverkan med VA-organisationer i regionen och även på nationell nivå.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med miljö- och samhällsengagemang som har ledarskaps- och teknisk erfarenhet, alternativt en akademisk examen samt därefter flerårig erfarenhet av arbete inom områdena.

Då tjänstens art är komplex krävs att du har följande arbetslivserfarenhet:
-Chefserfarenhet med fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal
-Arbete med processutveckling och effektivisering
-Arbete med kund- och leverantörsrelationer
-Projektledning
-Du har en god datavana och ser IT som ett självklart verktyg i den digitala utvecklingen.

Då rollen innebär att man ansvarar för VA-system och fibernät, ser vi det som meriterande att du har teknisk erfarenhet som bidra till att utveckla tekniken i systemen.

Som person ser vi att du har ledaregenskaper som präglas av förmåga att få organisationen och medarbetarna att utvecklas i sin potential. Du gör detta genom en tillitsfull och positiv syn snarare än genom kontroll.

För att du ska vara framgångsrik i rollen vill vi att du har modet att fatta beslut, även när det kan kännas svårt samt har kraften och engagemanget att driva mot uppsatta mål. Du har en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer såväl med medarbetare, chefer, fackliga parter som med externa parter. Du trivs även med att leda i förbättringsarbete genom att motivera och engagera dina medarbetare. Din syn på ledarskap präglas av din klara uppfattning att medarbetarens perspektiv och kompetens är avgörande för organisationens framgång.

VA-chefen rapportera direkt till chefen för sektorservice.Övrigt

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

 

Välkommen med din ansökan senast 24 maj 2021.

 

Ansök

I den här rekryteringen har Skövde valt att samarbeta med Tarasso AB. Välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Håkan Olsson och Ylva Dahl för mer information om tjänsten.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/20
Kontakt
  • Håkan Olsson, 0705-817918
  • Ylva Dahl, 0730-263834
Publicerat 2021-05-04
Sista ansökningsdag 2021-05-24

Terug naar vacatures