Älmhults kommun

Vi söker en driven och engagerad controllerchef till Älmhults kommun

 

Om arbetsplatsen
Älmhults kommun finns i södra Småland med närhet till goda kommunikationer och natursköna områden. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Vi är cirka 1800 stolta och engagerade medarbetare som bidrar med service av hög kvalitet till Älmhults invånare varje dag. Vår arbetsmiljö präglas av samarbete, mod och delaktighet. Tillsammans gör vi skillnad! 

Välkommen till oss 
Ekonomi- och upphandlingsavdelningen leder och ansvarar för den övergripande ekonomistyrningen och upphandlingsverksamheten inom Älmhults kommun och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen, under kommunstyrelsen. Avdelningen leds av ekonomichefen och omfattar tre enheter; redovisning, controller och upphandling.

 

Vi erbjuder 
Som chef på Älmhults kommun erbjuds du chefsintroduktion samt utbildningsinsatser och seminarium inom aktuella verksamhets- och personalfrågor. Det finns även möjlighet att genom olika nätverk utbyta erfarenheter och kunskap samt bygga värdefulla relationer. 

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Är du rätt person för oss erbjuds du en central ekonomroll inom en modern kommunal verksamhet i en kommun med fokus på ekonomistyrning och att ge ett professionellt stöd ut till kommunens alla olika verksamheter.

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som enhetschef för controllerenheten och med ansvar för kommunens övergripande planerings- och uppföljningsprocess. Som controllerchef är du direkt underställd ekonomichefen och uppdraget innebär både att stödja kommunens ledning och styrning och att med ett nyfiket och proaktivt förhållningssätt ge stöd till politiken, controllers och chefer i verksamheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och ska bidra till att utveckla kommunens verksamhet och verka för integrerade och enhetliga processer för ledning och styrning.

Du levererar ett kvalificerat underlag för politiska prioriteringar och beslut i den ekonomiska planeringen på såväl kort som lång sikt. Du samordnar budgetprocessen och arbetar med kommunens övergripande analyser och uppföljningar av kommunkoncernen och nämnder. Det innebär att du är verksam i delar av arbetet med årsredovisning och uppföljningar under året.

Som enhetschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för fem controllers som stödjer nämnderna, förvaltningarna och dess chefer. Controllernas verksamhetsstöd omfattar i huvudsak förvaltningarnas budget, uppföljning, prognoser, analys och särskilda utredningar.

I rollen ingår även att utveckla systemapplikationer i budget- och prognosarbetet samt beslutsstöd och analysverktyg. Du är systemadministratör för modulen Budget & Prognos i Raindance, som är kommunens ekonomisystem. I Älmhult arbetar vi även i moderna processverktyg såsom Stratsys och PowerBI med fokus på att underlätta för första linjens chefer.

 

Kvalifikationer
Du har relevant högskole-/universitetsutbildning med goda kunskaper inom ekonomiprocesser. Du har mångårig arbetslivserfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i kommun/offentlig sektor.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från en liknande övergripande ekonomifunktion och är väl förtrogen med den kommunala sektorn, det kommunala utjämningssystemet samt den kommunala ekonomins koppling till samhällsekonomin i stort.
Du har en god förmåga i tillämpningen av ekonomisystem och system för ekonomi- och verksamhetsstyrning samt analysverktyg.

Du är självgående, lösningsorienterad och har ett stort driv och initiativkraft. Du är uthållig, strukturerad och driver frågorna i mål, samt en väl utvecklad förmåga att genomföra konsekvensanalyser. Du tycker om och har erfarenhet av att leda processer eller projekt. Du har också ett övergripande processperspektiv med strategiskt fokus samt ser till kommunens bästa i ditt agerande. Din analytiska förmåga samt din förmåga att sätta ekonomifrågor i sitt sammanhang är viktigt. Du har ett konsultativt och pedagogiskt arbetssätt och en förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer. Att kunna växla mellan övergripande strategiska frågor och operationella detaljer ser vi som en viktig förmåga.

Som ledare engagerar, involverar och utvecklar du dina medarbetare och skapar ett gott arbetsklimat i din grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en ny utmaning? Varmt välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun:
 http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare anställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Övrigt: Vi tillämpar möjligheten till flexibelt arbetssätt.

Sista ansökningsdag: 12 maj 2024

Vi tillämpar löpande urval och ser därför att du skickar din ansökan så snart du kan. Datum för intervjuer är bokade till 29 maj.

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:

Anders Bolin, telefon 0732-50 88 05 eller anders.bolin@tarasso.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Älmhult
Län Kronobergs län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb