Vi söker en utvecklingsorienterad, nyfiken och trygg förvaltningschef som vill leda social- och omvårdnadsförvaltningen i Tidaholm, dess medarbetare och verksamhet framåt!

Om uppdraget
Social- och omvårdnadsförvaltningen arbetar för att alla som vistas i kommunen ska få den hjälp och det stöd de behöver i enlighet med de lagar som rör socialtjänsten. Social- och omvårdnadsförvaltningen bildades för cirka fem år sedan via sammanslagningen av socialförvaltningen och omvårdnadsförvaltningen. Organisationen har utvecklats  och efter ett krävande år 2023 har ett genomgripande och framgångsrikt förändringsarbete genomförts med goda resultat och som nu ska upprätthållas.

Med starkt medborgarfokus, samverkan och nytänkande ansvarar du för att leda verksamheten och nå goda och hållbara resultat och verkar för helheten med hela kommunens bästa för ögonen. Rollen innebär ett övergripande helhetsansvar för kommunens socialtjänst och som medlem i kommundirektörens ledningsgrupp bidrar du strategiskt och gränsöverskridande i kommunens samtliga verksamhetsområden.

I ditt uppdrag arbetar du utifrån lagstiftningens krav och politiska mål där du utifrån givna resurser bedriver ett långsiktigt och utvecklande arbete för att effektivisera arbetssätt och processer med fokus på digitalisering tillsammans med din organisation.

Du förväntas samverka både internt och externt i syfte att utveckla och främja samverkan mellan verksamheterna inom socialförvaltningen samt med andra förvaltningar inom kommunen. 

Dina kompetenser
Drygt 500 medarbetare ser fram emot att välkomna en ledare som har ett starkt driv och som utifrån vision och mål tydligt visar vägen med ett entusiasmerande och tillitsfullt ledarskap. Som socialchef leder du verksamheten genom två direktrapporterande avdelningschefer, med till sig rapporterande enhetschefer, sam fem direktrapporterande stabsfunktioner.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha drivit framgångsrik förändringsledning och strategisk verksamhetsutveckling i en organisation som innefattar förvaltnings-områdets delar samt myndighetsutövning. Denna erfarenhet gör dig trygg och beslutsam.

Ditt ledarskap bidrar till delaktighet och teamkänsla i ett positivt utvecklingsklimat där alla gemensamt bidrar till helheten. Dina styrkor är den kommunikativa förmågan, lyhördheten och förmågan att skapa ett gott samarbetsklimat.

Vi vill att du har:

  • Du har relevant akademisk utbildning inom socialt arbete och är van att leda genom andra chefer
  • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit utvecklings- och förändringsarbete
  • Dokumenterad erfarenhet av ekonomistyrning och att leda en myndighets- samt utförarorganisation
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda och arbeta i en politiskt styrd organisation
  • Goda kunskaper och flerårig erfarenhet av ledarskap inom förvaltningens områden

Om Tidaholm
Tidaholms kommun har cirka 12 800 invånare och ligger i vacker Vätterbygd. Här älskar vi att göra. På jobbet skapar, driver och utvecklar vi. Här finns ett välutvecklat och spännande näringsliv med både innovation och rika industritraditioner. Inom en radie om sex mil finns kommuner som Jönköping, Skövde, Falköping, Lidköping, Mullsjö med flera.

På fritiden njuter vi av den vackra och omväxlande naturen, de många sport- och friluftsaktiviteterna som finns samt det starka kulturlivet. Här har vi ca 500 evenemang per år och ett omfattande föreningsliv. Här skapar Tidan med sina forsar, den lummiga naturen och trähus blandat med historiska industrilokaler en otrolig inramning. Här lever landsbygden och utvecklas i flera mindre orter. Här hittar du småstadskänslan med personlig service och nära naturen. Tidaholm erbjuder en livskvalitet på riktigt!

Kontaktuppgifter till fackliga representanter hittar ni här:  https://tidaholm.se/ledigajobb

Livet i Skaraborg är en webbplats som visar möjligheterna som finns i Skaraborg. På https://www.livetiskaraborg.se kan du läsa mer om fritidsaktiviteter, boende och mycket annat.

Ansök
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Tarasso AB. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annchen Kull 0723 39 70 34 för att höra mer om rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansöka senast 16 juni.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför att du skickar din ansökan så snart du kan.

Datum för intervjuer i Tidaholm är bokade till den 26  juni.

 

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Ort Tidaholm
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Annchen Kull, 0723397034
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb