Vi söker

Museichef – Bohusläns museum 

Bohusläns museum är ett regionalt museum som genom att vara en mötesplats som berör och tar ställning och en tillgänglig kunskapskälla som bygger sammanhang, hjälper människor att navigera i en föränderlig tid.

Museet är en stiftelse med Västra Götalandsregionen, Uddevalla kommun och Bohusläns Hembygdsförbund som stiftare.

Om tjänsten;
Vi söker en museichef som ska vidareutveckla museets verksamhet, med samhällsengagemang, mångfald och tillgänglighet i fokus. Vi erbjuder dig den inspirerande uppgiften att leda och utveckla ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer med ca 300 000 besök/år. Varumärket Bohusläns museum står för att våga göra annorlunda, att utmana tryggheten och att överraska för att vara relevant och intressant för besökare och omvärld. Vi söker Dig som känner dig utmanad av uppgiften, och vill verka för att museet fortsätter att öka och bredda målgrupperna.

Som museichef har du det övergripande strategiska ansvaret för verksamheten vilket innebär ansvaret för ledning, utveckling och uppföljning, budget, personal och arbetsmiljö. I ditt arbete strävar du ständigt efter att vilja utveckla museets verksamhet och tillsammans med dina medarbetare samt i nära samarbete med museets styrelse, skapa en välfungerande, inspirerande och tillgänglig verksamhet enligt stiftelsens ändamålsparagraf.  

Organisationen Bohusläns museum består av ca 60 medarbetare, fördelat på fem olika enheter som leds av varsin enhetschef. Museets medarbetare är experter inom sina respektive ämnes- och yrkesområden, professionella och engagerade med höga krav på verksamheten.

Kvalifikationer;
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen utifrån museets verksamhetsområden. Du har tidigare arbetat som chef på strategisk nivå inom kultursektorn där du uppnått goda verksamhets- och ekonomiresultat. För att kunna engagera och stödja medarbetarna att effektivt uppnå uppsatta mål behöver du ha mycket goda ledaregenskaper, och då förmågan att leda genom andra chefer är avgörande, bör du också ha utbildning inom ledarskap. Erfarenhet av budget- och ekonomiansvar samt arbetsmiljöarbete är ett krav liksom en bred administrativ kompetens.  
För uppdraget är det är nödvändigt att du har ett etablerat starkt nätverk inom verksamhetsområdet, och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och kontakter. Samarbete och samverkan med olika organisationer är naturliga inslag i ditt nuvarande yrkesutövande.

Då en viktig del av verksamheten är uppdragsfinansierad behöver du ha en dokumenterad god erfarenhet av affärsutveckling och ett förhållningssätt som bygger på entreprenörskap och förmågan att skapa möjligheter. Som person är du analytisk, utvecklingsinriktad och omvärldsbevakande.

Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är en fördel.

 

 

För mer information kontakta Staffan Melin på Tarasso, 070-689 46 24. Alla kontakter kommer att hanteras med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din intresseanmälan via länken nedan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde somaren 2018
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1
Kontakt
  • Staffan Melin, 070-689 46 24
Publicerat 2018-01-25
Sista ansökningsdag 2018-02-25

Tillbaka till lediga jobb